Geslaagde Molenopeningsdag!

Het bestuur en molenaars van Stichting Penninga’s Molen bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het slagen van dit mooie openingsfeest!
De openingshandeling op De Skarrenmoune vond plaats onder actieve deelname van moeder natuur, waardoor het molenweer extra benadrukt werd. De molen maakte vlot z’n rondjes en kan er weer voor jaren tegen!

Op Penninga’s Molen werden gasten en belangstellenden verwelkomt met de vrolijke klanken van het Jouster vrouwenkoor Brûzenije. Akoestiek blijkt één van de verborgen eigenschappen van de molen te zijn! Evenals op De Skarrenmoune werd de openingshandeling verricht door de burgemeester van gemeente De Fryske Marren, dhr. F. Veenstra, en werd in Joure daarbij geassisteerd door twee molenaars van het eerste uur, Harm Zuidstra en Anne S. de Jong. Eveneens in beide gevallen kreeg de voorzitter van Vereniging De Hollandsche Molen, dhr. N. Salm, het woord en overhandigde daarbij een barometer als geschenk voor molen en molenaars.

Tot ca. 16.00 uur wist menig belangstellende de Penninga’s Molen te vinden, maar ook na deze succesvolle dag blijft de molen het bezoeken meer dan waard. Alle zaterdagen van 09.00 tot 12.00 uur en veelal wanneer de molen buiten openingstijden draait. Weet u welkom!